Domowy rosół ze wstążką rosołową
Spaghetti w sosie pomidorowym
Makaron wstążka z pieczonym łososiem
Świderek duży ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi
Muszle nadziewane szpinakiem
Muszle nadziewane szpinakiem

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Podsmaż aż się zarumienią a następnie dodaj szpinak. Gdy szpinak będzie miękki, dodaj pokrojony ser mozzarella. Całość dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. W międzyczasie ugotuj makaron Muszle KAWU wg instrukcji na opakowaniu. Każdą muszę nadziej farszem i ułóż w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 20 minut.
Smacznego!

SKŁADNIKI

  • Szpinak baby – 150 g
  • Czosnek – 3 ząbki
  • Ser mozzarella – 1 opakowanie
  • Sól, pieprz
  • Makaron KAWU Muszle (12-14 sztuk, w zależności od wielkości naczynia żaroodpornego)

 

KAWU - Wytwórnia Makaronów

ul. Kwiatowa 8    64-111 Lipno
tel. +48 65 529 40 96

info@kawu-makarony.pl